APA IONIZATĂ ALCALINĂ ESTE BUNĂ PENTRU COPII?

Există mai multe moduri de a bea apă, cum ar fi să beți multă apă sau beti la temperatura camerei … Să ne amintim de cele 7 reguli de aur de mai jos pentru a obține cel mai bun mod de a bea apă!

1. BEȚI APĂ CÂND vă treziți

În momentul trezirii, beți imediat un pahar cu apă pentru a purifica ficatul și rinichii. Pentru că după o noapte de somn, corpul tău are foarte multă nevoie de apă. Beți un pahar de apă în acest moment și veți avea o zi ușoară, urină limpede și un corp purificat.

Dacă este posibil, puteți bea cu miere și câteva picături de suc de lămâie pentru a face procesul de purificare mai eficient. După o jumătate de oră, luați micul dejun pentru a da timp apei să hidrateze fiecare celulă din corpul vostru.

2. BEȚI APĂ ÎNAINTE ȘI DUPĂ SPORT

În funcție de temperatura, umiditatea și greutatea corporală a persoanei, pot fi necesare 1 sau mai multe pahare de apă (8 uncii echivalent cu 227 ml / cană) pentru a proteja împotriva deshidratării în timpul și după exerciții.

După exerciții și exerciții fizice viguroase, poate fi necesar să beți multe lichide pentru a înlocui apa pierdută prin transpirație și urinare. Cantitatea de apă necesară depinde de greutatea ta, de sănătatea ta și de exercițiile fizice în condiții de căldură sau umiditate, în special pe termen lung.

Aveți grijă să nu beți prea multă apă și prea repede pentru a evita crampele stomacale.

3. BEȚI APĂ ÎNAINTE ȘI DUPĂ CE MÂNCAȚI

Consumul de apă înainte de a mânca (ideal cu 30 min inainte si minim 30 min dupa) te va ajuta să te simți mai plin mai repede mancand mai putin; Asta înseamnă că veti avea o digestive normala si usoara.

Apoi, stomacul este pregătit și pentru a digera alimentele; Apa vă trezește papilele gustative și vă hidratează mucoasa stomacului, astfel încât alimentele tari sau acide să nu vă supere stomacul. Apa ajută, de asemenea, la umezirea gurii și îndepărtarea mirosurilor, eliminând restul de gust din alimente, băuturi sau tutun din gură înainte de a mânca, făcând masa mai plăcută.

4. BEȚI APĂ ÎNAINTE DE BAIE

Acesta este un obicei pe care foarte puțini îl cunosc, pentru că toată lumea crede că atunci când ne spalam suntem expuși la apă, deci nimeni nu crede că corpul nostru va pierde apă. Dar adevărul este că, atunci când corpul tău este scăldat, va trebui să mobilizezi energie pentru a-ți echilibra temperatura corpului (in functie de temperature apei). Datorită echilibrului temperaturii corpului, corpul are nevoie de apă pentru a readuce echilibrul.

În plus, organismul produce transpirație nu numai în timpul exercițiilor energice, ci și la dus, transpirația scapă chiar mai mult decât în mod normal. În parte, nici nu știm că acest lucru se datorează faptului că transpirația este spălată de apa de baie, deci nimeni nu o simte.

Deci, înainte și după duș, ar trebui să beți 1 pahar de apă pentru a compensa pierderea de apă, precum și pentru a hidrata mai bine pielea!

5. BEȚI O CANTITATE MICA DE APĂ ÎNAINTE să dormiți (sau consumati un fruct)

De multe ori credem că a bea apă înainte de culcare te va face să nu dormi bine pentru că trebuie să mergi la toaletă în timpul nopții. Cu toate acestea, consumul unei cantități mici de apă nu numai că nu vă face să pierdeți somnul, dar funcționează și pentru a ajuta tractul respirator, circulația sângelui mai bine, făcându-vă astfel să dormiți mai bine.

Cercetătorii au mai arătat că, înainte de culcare, consumul unui pahar mic de apă sau ceva echivalent (fruct) vă poate ajuta să vă umpleți corpul pe tot parcursul nopții, evitând deshidratarea pe timp de noapte. Când dormi, corpul tău va fi foarte susceptibil la deshidratare, determinând disfunctionalitati care pe termen lung pot provoca daune grave sănătății tale.

Mai ales consumul unei cantitati mici de apă înainte de culcare ajută la prevenirea infarctului sau accidentului vascular cerebral. Prin urmare, luați câteva înghițituri de apă înainte de a vă culca pentru a vă proteja și îmbunătăți propria sănătate.

6. BEȚI APĂ CÂND MUNCITI

Inainte si după muncă, beți un pahar de apă pentru a vă reîmprospăta corpul și începeți să lucrați. Spre exemplu si timpul în care călătorești la serviciu provoacă, de asemenea, mult stres și îți deshidratează corpul.

Și dacă vă simțiți somnoros, dar nu puteți dormi, beți un pahar de apă.

Oboseala este unul dintre semnele deshidratării. Datorită capacității sale de a se deplasa rapid prin corp, apa va ajunge rapid la creier. Un sfat intelept este să bei apă înainte de o întâlnire importantă, când munca este stresantă sau când pierzi somnul te va ajuta să te simți mai confortabil și mai încrezător.

7. BEA APĂ CÂND ESTI BOLNAV

Dacă intrați în contact cu o persoană bolnavă într-un spital, școală sau într-un loc aglomerat, beți mai multă apă decât de obicei pentru a ajuta la îndepărtarea germenilor și a virușilor care vă intră în corp. Un corp adecvat de apă face bacteriile și virusurile invadatoare instabile și le împiedică să se înmulțească în corpul dumneavoastră.